לפרויקט

מתי כדאי לפרסם בגוגל ומתי בפייסבוק?

אם אתם בעלי עסק עם תקציב פרסום משמעותי, סביר להניח שההתלבטות בליבה של הכותרת – איפה הכי כדאי לפרסם, גוגל או פייסבוק – פחות נוגעת לכם. מדובר בשני ערוצי פרסום מרכזיים וחשובים, ומי ששפר מזלו יעדיף להשקיע בשניהם באופן שיוביל לנראות מקסימלית. מטרתם זהה (יצירת פניות/רכישות) אך הן פלטפורמות בעלות איכויות שונות.

יחד עם זאת, עסק קטן שהתקציב שלו מוגבל (בדרך כלל, תקציב הפרסום יהווה כ-4% מהמחזור החודשי של העסק) יבחר, בדרך כלל, רק באחת מהפלטפורמות הללו. הבחירה תהיה תלויה בצרכים ובמטרות הפרסום של בעל העסק – יצירת לידים/פניות, מיתוג, חדירה לשוק, הגדלת הכנסה בטווח הקצר/ארוך, הדחיפות/אי דחיפות של העסק ביצירת לידים וכולי, כמו גם בתחום שהעסק נמצא בו.

הבדלים מרכזיים בין פרסום בגוגל לפרסום בפייסבוק

גוגל אדוורדס (Google AdWords) היא פלטפורמת הפרסום הגדולה והפופלרית בעולם. היא מאפשרת סוגים שונים של קמפיינים, כאשר האפקטיבי והפופולרי ביותר הוא פרסום ברשת החיפוש. פרסום מסוג זה מתמקד בטרגוט/פילוח של מילות מפתח/ביטויי חיפוש, ובשימוש של מודעות המבוססות על הביטויים שגולשים מחפשים ברשת (text based advertisement).

בניגוד לגוגל אדוורדס, שמאפשרת לנו למצוא לקוחות חדשים באמצעות מילות מפתח, פייסבוק מאפשר לעסקים לטרגט את קהל היעד בהתבסס על תחומי העניין וההתנהגות המקוונת של הקהל הפוטנציאלי.

גולש אקטיבי לעומת גולש פאסיבי

הסיבה המרכזית שקמפיינים ברשת החיפוש של גוגל הם יעילים היא שהגולש חיפש באופן אקטיבי את המוצר או שירות שלנו. במלים אחרות, הוא כבר מוכן ובשל, וכל שעלינו לעשות הוא לתת מענה לצורך כדי שישאיר לנו את פרטיו. פילוח קהל היעד נעשה באמצעות ביטוי החיפוש שאנחנו מגדירים בקמפיין.

פייסבוק, לעומת זאת, דורשת מאיתנו להגדיר את הקהל לפי מאפיינים דמוגרפיים, גיאוגרפיים, תחומי עניין ועוד. במקרה של פייסבוק, הגולש אינו אקטיבי: הוא לא חיפש אותנו או את השירות שלנו, ובין אם הוא חיפש אותנו או לא, הרי שהוא יראה את המודעות שלנו בפיד שלו. מאחר והוא לא חיפש אותנו באופן אקטיבי, אנחנו אלה שצריכים ליצור אצלו את הצורך ואת העניין במוצר/שירות שלנו.

דוגמה פשוטה תבהיר זאת היטב: אם המשתמש חיפש בגוגל "מורה לתופים", כל מה שאצטרך להציג לו הוא מודעה רלוונטית שתוביל לעמוד נחיתה רלוונטי ובנוי היטב שיצרתי מבעוד מועד. לכן, מדובר בפלטפרומה עם אחוזי המרה גבוהים מאוד.

אם אבקש לפרסם בפייסבוק, אצטרך קודם כל לאפיין את הקהל שלי או מספר קהלים, ולבחון את הקמפיינים כדי לראות איזה קהל מגיב לתוכן שלי בצורה היעילה ביותר. לדוגמה: הורים לילדים או בני נוער, אנשים מבוגרים שהתעניינו בתחומים שקשורים לנגינה וללימוד מוסיקה וכדומה. לא אדע מראש אם הקהל שאגדיר מחפש מורה לתופים, אבל פייסבוק, כרשת חברתית, תאפשר לי ליצור את הצורך או לעניין את הקהל שלי באמצעות תוכן טוב ומפתה שאצור.

פרסום ברשת החיפוש של גוגל אדוורדס

לעומת זאת בפייסבוק אני אצטרך לאפיין את הקהל שלי או מספר קהלים ולבחון את הקמפיינים כדי לראות איזה קהל מגיב הכי טוב. לדוגמא: הורים לילדים או בני נוער, אנשים מבוגרים שהתענינו בתחומים שקושרים לנגינה וללימוד מוסיקה וכולי. לא ידוע לי אם הקהל שאגדיר מחפש מורה לתופים, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא וגם אם כן לא בטוח שהתעניינות היא ברמת הבשלות שתוביל לפניה אבל פייסבוק כרשת חברתית מאפשרת לי ליצור את הצורך או לענין את הקהל שלי באמצעות תוכן.

חדירה לשוק

כשאנחנו מבקשים למכור שירות או מוצר חדש שאין לו עדיין ביקוש והמטרה שלנו היא ליצור את הביקוש, פייסבוק היט הפלטפורמה הנכונה ביותר לשווק אותו. דרך פייסבוק, נוכל לחשוף את השירות או המוצר, והתוכן שניצור יאפשר את יצירת הביקוש. רשת החיפוש של גוגל לא תסייע לנו במקרה הזה, שכן הגולשים לא מחפשים כלל את מה שיש לנו להציע.

לדוגמה, אחד מהקפיינים שיצרתי בפייסבוק עסקו בפתרון לבעיה אורטופדית שאנשים מבוגרים סובלים ממנה. המוצר שאותו שיווקתי היה חדש בשוק, אנשים לא ידעו על קיומו, ולכן איש לא חיפש אותו באופן אקטיבי בגוגל. הפרסום הממומן שיצרתי בפייסבוק הוביל להמון פניות, תיוגים ושיתופים. חלק מהפניות התקבלו היו תולדה של הפרסום הממומן, וחלק הגיעו באופן אורגני (כלומר, התנועה לא נקנתה מפייסבוק) באמצעות השיתופים והתיוגים של אלו שנחשפו לתוכן. בדרך זו, התוכן הגיע למעגלים רחבים יותר מאלו שהגדרתי מראש.

תוכן: פורמטים ואפשרויות להצגת תוכן

אופי התוכן שכל פלטרפורה מאפשרת שונה בתכלית: בעוד שבקמפיין חיפוש בגוגל אדוורדס, המודעה מוגבלת למספר תווים ללא יכולת להציג תמונה כלל, הרי שפייסבוק מאפשר לכתוב פוסטים ארוכים ולשחק עם האלמנט הויזואלי באמצעות תמונות, גלריות ופיצ'רים חזותיים נוספים.

ברשת המדיה של גוגל ניתן להציג באנרים ותמונות, אך אחוז ההמרה בקמפיינים מסוג זה הוא נמוך, וזאת משתי סיבות: האחת, תופעת "עיוורון הבאנרים" (אנחנו מורגלים כבר בפרסומות באתרי חדשות ואתרי תוכן, וכבר בקושי "רואים" באנרים, ובטח ובטח שלא מקליקים עליהם); הסיבה השניה היא שהגולש עסוק בצריכת תוכן שמעניין אותו באותו רגע, ולא בהצעה השיווקית שלנו. לכן, זו אינה בהכרח רלוונטית עבורו בזמן הצגתה.

מחירים ושליטה בתקציב

שתי הפלטפורמות מאפשרות קביעת תקציב יומי ומאפשרות לסיים את הקמפיין בכל רגע נתון. גוגל יקרה יותר מפייסבוק ברכישת תנועה, אם כי גם פייסבוק הופכת ליקרה יותר ככל שיותר שחקנים משתמשים בפלטפרומה ומתחרים ביניהם על שטחי הפרסום בפיד שלנו. סוגיית המחיר תלויה גם בתחום, בקהל ובאופן ניהול הקמפיין, אבל ככלל אצבע, עלות הליד/פנייה מפייסבוק עדיין זולה יותר.

ערכים נוספים

פייסבוק מסייעת במיתוג. יכול להיות שגולש שנחשף לפרסום שלי לא פנה אליי בחשיפה הראשונה אבל כן עשה לייק לעמוד שיצרתי. בכך, הוא נתן לפייסבוק "מנדט" להציג לו את התכנים שלי גם בעתיד, וכך אני יכולה להמשיך לחשוף לגולש זה את התכנים שלי גם באופן אורגני.

לקבלת הצעת מחיר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו עכשיו 050-000-0000